Kursus, oplæg og temadage for fagpersoner

Egenomsorg og Omsorgsarbejde

Temadag: Forebyg omsorgstræthed

– for fagpersoner

Book din næste temadag, og få viden, inspiration og konkrete værktøjer til at forebygge omsorgstræthed i jeres dagligdag!
Når I booker en temadag i forebyggelse af omsorgstræthed hos mig, booker i allerførst et møde hvor vi afstemmer forventninger, og jeg bliver klogere på lige præcis jeres aktuelle ståsted og dagligdag. På denne baggrund skræddersyr jeg dagen, så den matcher netop jer og jeres dagligdag bedst muligt.

Form og udbytte:

Undervisningen vil bestå af en vekselvirkning mellem teoretisk oplæg, masser af eksempler fra praksis, afprøvning af øvelser og fællesreflektioner. Der vil være fokus på at alle, uanset kendskab til området, føler sig godt klædt på, og vil gå fra dagen med konkrete redskaber, værktøjer og materialer, som er direkte anvendelige i praksis.

Compassion og Omsorgsarbejde

– for fagpersoner

Book en temadag om Compassion og Omsorgsarbejde, og få viden og inspiration til hvordan i kan bruge compassion i jeres daglige arbejde.

Temadagen er for fagpersoner for hvem omsorgsarbejdet er en vigtig del af kerneopgaven, og hvor der stilles store krav til ens følelsesmæssige og relationelle kompetencer.

Formålet med temadagen er at give viden og inspiration til hvordan i med compassion som det bærende motiv kan varetage omsorgsarbejdet på en måde både er mentalt bæredygtigt, og som giver os de bedste betingelser for, at vi kan sætte vores faglighed bedst muligt i spil.

Skal jeg skræddersy en temadag specifikt til jer?

Jeg sammensætter gerne en dag ud fra jeres ønsker og behov inden for temaer som…

  • … Omsorgstræthed og empatiudmattelse
  • … Egenomsorg og self-compassion
  • … Compassion og de følelsesregulerende systemer
  • … Compassion og pædagogisk praksis
  • … Egenomsorg i praksis

Lyder det relevant for jer? Så tøv ikke med at tage kontakt, så sætter vi et møde op til forventningsafstemning.

Hvem passer på dig mens du passer på andre?

Omsorgstræthed, empatiudmattelse og udbrændthed er efterhånden et velkendt fænomen i de fleste hjælper- og omsorgsfag. Det koster at stille sig selv og sit eget nervesystem til rådighed dag efter dag og det kan være mentalt og følelsesmæssigt krævende og at skulle forholde sig til andre menneskers lidelse og smerte på daglig basis. At skulle bevidne og rumme andre menneskers ulykkelige skæbner, traumer og lidelse eller at blive udsat for trusler eller tilråb på arbejdet, udgør en reel risiko for mental og følelsesmæssig overbelastning. Har vi ikke de rette rammer, strategier og forudsætninger for at passe på os selv og hinanden i arbejdet, kan det have omfattende konsekvenser, både for os selv, og for de mennesker vi arbejder for at hjælpe.

På samme tid er det at hjælpe, støtte og drage omsorg for andre, noget som taler til noget dybt og fundamentalt i os mennesker. Vi besidder alle en iboende evne til at danne relationer, udvise omsorg og agere støttende og hjælpsomme overfor andre mennesker. Medarbejdere i hjælper- og omsorgsfag, herunder fx socialrådgivere, pædagoger, assistenter, plejere, psykologer, sygeplejersker, læger, falkreder osv., har alle det til fælles, at vi ønsker at gøre en positiv forskel for andre mennesker. Heldigvis oplever de fleste da også, at arbejdet, langt hen ad vejen, er dybt meningsfuldt og berigende.

At sætte fokus på forebyggelse af omsorgstræthed handler om, at vi investerer i, og får taget vare på os selv og hinanden, så vi sikre at vi kan blive ved med at være den bedste mulige udgave af os selv, både når vi går på arbejde, såvel som når vi kommer hjem.

null
”Tinna er nærværende og hendes positive tilgang til mennesker er medvirkende til at alle i læringsrummet føler sig trygge. Tinna er utrolig fagligt velkvalificeret og hun formår at være autentisk. Samtidig er der altid plads til at grine og ”fejle” – Ingen kan øve sig uden at ”fejle”, og sammen med Tinna føler man sig aldrig forkert.”
null
”Tak for en levende og inspirerende undervisning. Det er bare fedt når en underviser forstår at formidle sin viden på en måde som er både fagligt velfunderet men på samme tid let at tage til sig og omsætte til sin egen hverdag”
null
”Tinna er velforberedt, empatisk og meget faglig kompetent i sin undervisning. Hun er nærværende, har øje for forskellighed og god til at videreformidle hendes viden og materiale.”
null
”Jeg har oplevet Tinna som en utrolig dygtig underviser og formidler. Tinna formår, med sin anerkendende tilgang, at skabe et læringsrum der i så stor grad føles trygt, at jeg meget sjældent har oplevet noget tilsvarende”
null
”Virkelig inspirerende og dejligt med øvelser og walk-and-talks – tiden fløj afsted”
null
”Det har været en stor fornøjelse at have Tinna som underviser. Tinna er simpelthen så dygtig til sit arbejde og formidler al sin viden på sådan en fantastisk og god måde. Og så er hun bare så sød, smilende og anerkendende oveni. Jeg har været heldig at have fået bevilliget flere kurser gennem mit arbejdsliv, men Tinna står klart som en af de allerbedste undervisere jeg har haft.”
null
”En virkelig god dag med god afveksling mellem teori og praksis og dejligt at der også kommer nogle konkrete værktøjer ud af det som man kan tage med sig hjem.”
null
”Det har føltes som om at du virkelig har kender os, kender vores hverdag, som om du har mødt vores beboere, og derfor taler det du kommer med lige ned i det vi står i hver dag – det er bare fedt”
null
”Fremragende formidling – du kan bare dit shit og levere det med overskud og humor”
null
”Som leder har jeg fået redskaber til at sætte fokus på forebyggelse af omsorgstræthed på et organisatorisk niveau, men også redskaber jeg anvende til enkelte medarbejder og gruppen som helhed. Det kommer uden tvivl til at styrke min ledelse og vores organisation.”
null
”En virkelig god dag med god afveksling mellem teori og praksis og dejligt at der også kommer nogle konkrete værktøjer ud af det som man kan tage med sig hjem.”
null
”Efter vores 2 dage fik både jeg og personalegruppen et positivt boost. Jeg er blevet enormt inspireret til, hvordan jeg i min ledelse kan sætte fokus på forebyggelse af omsorgstræthed på de forskellige niveauer og jeg glæder mig til at komme i gang. Til at starte med vil det blive de små skridt, men det kribler helt for at komme i gang med at tænke dine skemaer ind i f.eks. MUS, omsorgssamtaler osv.”
null
”Efter 2 dages kursus med Tinna i forebyggelse i omsorgstræthed var kommentarerne følgende fra
personalegruppen;

”Det bedste 2 dage nogensinde!”
”Fantastisk med et fokus på os som medarbejdere.”
”Det er viden, som alle burde få, når man arbejder med mennesker.”