Temadag: Forebyg omsorgstræthed

– For fagpersoner

Oplæg målrettet fagpersoner

Fagpersoner som fx pædagoger, socialrådgivere, sygeplejersker, ergoterapeuter osv., som hver dag går på arbejde for at hjælpe og drage omsorgs for andre. Fagpersoner som via deres arbejde møder mennesker som oplever psykisk lidelse eller smerte og som derfor ikke kan undgå at blive følelsesmæssigt smittet og påvirket det de konfronteres med.

Formålet med temadagen er at give viden og indsigt i hvordan vi som fagpersoner påvirket af vores arbejde, hvilke tegn og signaler vi særligt skal være opmærksomme på, og ikke mindst hvad vi konkret kan gøre for at forebygge omsorgstræthed.

Kursets form og udbytte:

Undervisningen vil bestå af en vekselvirkning mellem teoretisk oplæg, masser af eksempler fra praksis, afprøvning af øvelser og fællesreflektioner. Der vil være fokus på at alle, uanset kendskab til området, føler sig godt klædt på, og vil gå fra dagen med konkrete redskaber, værktøjer og materialer, som er direkte anvendelige i praksis.

Indhold på kurset:

  • Introduktion til og forståelse af fænomenet omsorgstræthed. Vi ser på hvordan vi som fagpersoner bliver påvirkede i arbejdet med vores målgruppe, hvorfor omsorgstrætheden påstår, kommer til udtryk samt hvordan vi på forskellige måder forsøger at håndtere belastningen.
  •  Fokus på forebyggelse: Med afsæt i compassion som det bærende motiv, sætter vi fokus på hvordan vi kan lindre og forebygge omsorgstræthed, både som enkelt person i vores kollegagruppe og som organisation.
  • Præsentation og afprøvning strategier som er forebyggende for omsorgstræthed og som efterfølgende kan anvendes i direkte i praksis.

Praktisk info:

Underviser: Tinna Winther Olesen, aut. psykolog.
Dato og tid: Dato aftales særskilt, tidsrammen er ofte kl. 9.00-15.00
Sted: Hos jer.
Pris: Aftales særskilt afhængigt af deltagerantal og transporttid.
Antal pladser: Aftales særskilt.
Booking: Sker ved at du sender en mail med navn og kontaktoplysninger til psykolog@tinnawinther.dk.
Spørgsmål: Alle spørgsmål om kurset skal rettes til Tinna Winther Olesen på mail psykolog@tinnawinther.dk